Oleh Khairul pada Jul 2, 2015 di Kent RO Malaysia


Kent RO Malaysia , bercakap tentang motivasi untuk mengekalkan inovasi dengan teknologi baru untuk menyediakan air bersih dan selamat.

Apakah kepentingan pensijilan bagi penapis air?

Setiap pengeluaran produk penapis air mendakwa produk beliau adalah yang terbaik dan dia dibenarkan untuk menuntut nya. Ia adalah penting untuk memberikan produk yang berkualiti kepada pengguna. Pensijilan ini adalah ujian pihak ketiga dan itu juga dengan standard tertentu yang ditetapkan oleh mereka. Jadi, jika kita mengatakan bahawa kita adalah yang terbaik, maka itu disahkan oleh pensijilan.

Apakah parameter yang terlibat untuk mendapatkan pensijilan?

Pensijilan NSF dan WQA-USA , pensijilan ini adalah sangat ketat. Mereka memberikan pensijilan berdasarkan setiap komponen. Hak dari sumber bahan mentah sehingga pembuatan lengkap produk. Kemudian produk siap diuji mengikut kitaran hayat produk. Audit biasa dijalankan setiap tahun oleh pihak berkuasa pemerakuan ini mengenai vendor dan kualiti. Jika Kent RO menukar komposisi produk , maka kami perlu mendekati mereka untuk pensijilan dan ujian kualiti. Keselamatan, kualiti dan prestasi produk-ketiga-tiga parameter disahkan oleh NSF.

Apakah kepentingan penapisan dua kali?

Jika kita mengambil contoh sebuah rumah, kita meletakkan semua barang-barang berharga kita dalam persalinan almari dan kami juga mengunci almari. Mengapa ia begitu? Ia adalah kerana, ia memberikan kita keselamatan dan dua keselamatan. Dengan cara yang sama, kita juga perlu memastikan kesihatan kita. Kami membersihkan air dengan bantuan daripada pembersih RO mana kita membuang semua bakteria. Tetapi masalahnya ialah sama ada membrane dapat mengekalkan bakteria air untuk tempoh 2-3 tahun? Jawapannya adalah tidak. Jadi, kepentingan penulenan berganda adalah apabila bakteria melarikan diri melalui satu kawasan, kedua tangki kehendak perangkap dan kemudian akan memberikan anda air tulen. Pembersihan Double ( dua kali) membantu dalam membunuh semua bakteria.

Apa yang dimaksudkan dengan RO dan mineral RO?

RO bermakna Reverse Osmosis. Ia membantu dalam menghapuskan kekotoran larut dalam air. Masalah dengan pembersih RO biasa ialah ia membantu dalam menghapuskan kekotoran, tetapi, mereka tidak membezakan antara yang baik dan buruk. Mereka juga mengeluarkan mineral penting dari air, maka air menjadi mineral kurang yang tidak baik untuk kesihatan kita. Mineral RO adalah satu teknik yang dicipta dan diperkenalkan oleh Kent yang membantu dalam mengekalkan mineral dalam air yang juga baik untuk badan kita.

Apakah perbezaan di antara penapis air UV, RO dan Mineral RO?

Penulen UV membuang sahaja kuman dan bakteria dari air dan penulen RO juga membuang kekotoran dibubarkan dari air. Penulen Mineral RO adalah di atas UV dan penulen RO. Penulen Mineral RO membuang bakteria, kekotoran ditapis dan juga mengekalkan mineral penting.

Dari segi persaingan sengit yang dihadapi oleh Kent, mana kamu melihat kent 5-10 tahun selepas itu?

Kami mengambil setiap langkah untuk memberikan anda air paling tulen. Mineral RO adalah patent oleh Kent dan tidak boleh ditiru oleh mana-mana syarikat lain. Kami telah meningkatkan proses dan reka bentuk kami untuk mendapatkan pensijilan. Tidak ada syarikat lain di Malaysia mempunyai jenis pensijilan yang telah kita dapat. Kami pergi ke depan dan mengurangkan pembaziran air. Kami datang dengan pelbagai model. Kami mahu mengekalkan kedudukan kepimpinan dalam bidang ini. Saya berharap bahawa dalam 5 tahun akan datang kita masih kekal nombor satu. Kami di kent ro malaysia hendak menyediakan air minuman yang bersih kepada orang ramai pada kos yang optimum. Saya mempunyai untuk hidup sehingga jangkaan, yang mana saya harus dapat menyediakan air bersih kepada termiskin miskin. Proses yang dalam perancangan.

Apakah produk kent yang lain selain daripada pembersih air?

Kami mempunyai Kent Ozone - pembersih sayur-sayuran dan buah-buahan. Kini merupakan petani hari semburan banyak bahan kimia dalam buah-buahan dan sayur-sayuran. Ozone membantu membersihkan bahan kimia dari permukaan buah-buahan dan sayur-sayuran.

Maklumkan kepada kami anugerah yang Kent telah mendapat?

Kent telah mendapat banyak anugerah seperti anugerah terbaik penapis air domestik selama tiga tahun berturut-turut, jenama yang paling inovatif di Asia, anugerah ET, anugerah Francais dan banyak lagi.

Apakah strategi yang anda gunakan untuk berkomunikasi dengan orang ramai mengenai produk anda?

Strategi utama kami adalah untuk mendidik orang ramai tentang kepentingan untuk minum air bersih yang merupakan cabaran yang besar. Jadi senaman pembinaan jenama dan pendidikan adalah strategi yang kita gunakan.