“Pelajar disekolah dan Universiti perlukan bekalan air minuman bersih beserta MINERAL untuk meransang produktiviti mereka”


A group of people wearing masksDescription automatically generated with medium confidence    A group of people wearing white masksDescription automatically generated with low confidence


Di Malaysia, kita sedang didalam fasa peralihan endamik. Seperti mana kita sedia maklum, setelah 3 tahun kita berperang dengan virus Covid-19, pelbagai cara dan ikhtiar yang kita lakukan untuk melindungi ahli keluarga kita, terutama anak-anak serta warga emas yang berisiko tinggi dijangkiti oleh virus berbahaya ini. Pihak kerajaan telah membuka sempadan serta telah kembalikan sektor ekonomi seperti sedia kala. Sektor pendidikan juga telah kembali beroperasi seperti sediakala. Hal ini sangat membimbangkan, akan tetapi, pihak sekolah dan university harus menitik beratkan perkara-perkara pencegahan serta perlindungan untuk kesihatan pelajar, iaitu dengan usaha menyediakan penapis atau penulen air yang bersih beserta mineral. 


Antara jenama penapis atau penulen air yang sangat menepati kriteria dan kehendak semasa iaitu Aqua Kent dengan teknologi Mineral , penapisan, harga ekonomi, kapasiti dan ciri-ciri yang pelbagai. Harga dan ciri-ciri akan saya terangkan dibawah. 


Sebelum itu, mari kita kenali dahulu jena Aqua Kent ini. Aqua Kent RO Malaysia adalah salah satu penapis dan penulen air yang terkemuka dan boleh dipercayai di Malaysia. Dipercayai oleh pelanggan Malaysia, kami menggunakan sistem penulenan revolusioner yang dikenali sebagai Teknologi KENT untuk menghasilkan air tulen. Aqua Kent berdedikasi untuk menyediakan pengalaman terbaik pelanggan dengan perkhidmatan selepas jualan bersama-sama dengan produk berkualiti tinggi daripada penapis luar, penulen air, dispenser air, penulen udara, pembersih sayur-sayuran dan buah-buahan. Aqua Kent percaya semua orang perlu mendapatkan air bersih. Dengan Aqua Kent , ini adalah cara yang lebih sihat untuk minum air bersih tanpa sebarang kompromi.


A picture containing text, glassDescription automatically generated

Anda sedia maklum, sumber air yang utama di Malaysia adalah dari sungai dan tasik. sumber air ini terdedah dengan kotoran dan pencemaran dari pembuangan industri, racun serangga, arsenik dan fluoride. Seperti yang diperjelaskan dalam artikel https://www.sinarharian.com.my/article/129828/BERITA/Nasional/Purata-penggunaan-air-di-Malaysia-tinggi, jelas mengatakan tentang sumber air diMalaysia. Jika hanya dengan teknik memasak air, ianya hanya akan membantu dalam membunuh bakteria, bukan kekotoran yang terlarut. Untuk menjaminkan kesihatan pelajar khususnya, air minuman yang bersih dan mengandungi mineral sangat diperlukan untuk tubuh badan pelajar bagi membekalkan tenaga, oksigen yang cukup buat mereka. Dalam fasa endemik, semua sektor telah mula kembali beroperasi secara normal. Berdasarkan artikel daripada http://www.myhealth.gov.my/penggunaan-penapis-air-di-rumah-a-kesannya-pada-kesihatan-mulut/ menunjukkan betapa pentingnya bagi pihak sekolah dan universiti untuk menyediakan langkah-langkah pencegahan dan menyediakan keperluan seperti sumber air yang bersih buat pelajar sepertimana dirumah. Sebagai pihak pengurusan, pastinya beberapa perkara perlu dipertimbangkan seperti kos, kapasiti yang bersesuaian, kebaikan dengan teknologi yang terkini. Mengikut WHO, berikut adalah antara penyakit yang berpunca dari pencemaran air :

  1. Diare

  2. Demam berdarah

  3. Hepatitis A

  4. Disentri

  5. Infeksi mata


Berapa Harga Penapis Air Atau Penulen Air Keluaran Aqua Kent?

Meskipun Aqua Kent mempunyai teknologi yang maju berbanding jenama keluaran penapis dan penulen air yang lain, harga yang ditetapkan serta pakejnya adalah sangat berbaloi. Ini adalah kerana Aqua Kent tidak menyediakan sewa beli seperti jenama penapis dan penulen air yang lain, malah, Aqua Kent adalah satu syarikat penapis dan penulen air yang menawarkan harga jualan yang tetap . 


Pihak pengurusan sekolah serta universiti, semestinya anda mempunyai peruntukan untuk membeli penapis air bagi kegunaan pelajar dan warga sekolah dan universiti. .Pihak pengurusan tidak perlu lagi pening kepala untuk fikirkan komtmen bulanan. Hanya sekali pembayaran dan anda akan terima produk penapis dan penulen air Aqua Kent beserta perkhidmatan berkala untuk memastikan kepuasan pelanggan.  Ini antara sekolah dan university yang telah menggunakan produk penapis dan penulen air Aqua Kent :


A picture containing building, outdoor, ground, brickDescription automatically generatedA picture containing orangeDescription automatically generatedA picture containing indoor, floorDescription automatically generated

Apakah ciri-ciri produk Aqua Kent?

Jika bercakap tentang ciri-ciri dan kapasiti sesebuah produk, sebagai seorang pelanggan, pastinya mereka mahukan penerangan yang ringkas, padat dan mudah difahami. Oleh itu, disini ciri-ciri penting yang perlu pihak pengurusan sekolah dan university ambil tahu adalah saiz, kapasiti penyimpanan air, fungsi panas dan sejuk, tahan lasak dan ciri-ciri keselamatan. Antara contoh penulen dan penapis air yang sesuai untuk sekolah dan universiti adalah :

Graphical user interfaceDescription automatically generated

Untuk kegunaan pelajar di sekolah dan universiti semestinya memerlukan  kapasiti yang besar, ciri-ciri yang bermanfaat seperti fungsi panas serta sejuk. Dengan saiz yang minimalis, mudah digunakan, dan harga yang sangat berpatutan, semestinya penapis dan penulen air Aqua Kent menjadi pilihan anda. 


Tips Kesihatan | Masalah Air Tercemar Dengan Logam Berat Lebih Teruk  Daripada Bakteria & Virus | Penapis Air Bio Pure Elken Penapis Air Reverse  Osmosis RO


Aqua Kent juga mempunyai teknologi dua kali penapisan. Pentingkah mempunyai teknologi dua kali penapisan? Sebagai contoh, kita sebagai pemilik barang berharga, semestinya akan menyimpan barang tersebut didalam almari. Lalu kita akan menguncinya. Itu diibratkan kita memberikan dua kali perlindungan pada barang beharga tersebut. Mengapa begitu? Untuk memastikan keselamatan barang tersebut. Samalah seperti kesihatan kita, kesihatan pelajar dan warga sekolah atau university yang menggunakan penulen dan penapis air Aqua Kent.  Pihak pengurusan harus menitik beratkan tentang pencegahan dan keperluan seperti air mineral bersih buat semua warna sekolah dan universiti dengan menggunakan penapis dan penulen air Aqua Kent. CertificationLogo, company nameDescription automatically generatedA picture containing textDescription automatically generated


A picture containing text, dark, night skyDescription automatically generatedA green sign with white textDescription automatically generated with medium confidenceUntuk sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut tentang Aqua Kent RO, anda boleh layari website kami www.aquakentro.com.my. Di Instagram  https://www.instagram.com/aquakentwaterfilter/. Di Facebook https://www.facebook.com/AquaKentROMalaysia/ Di Linkedin https://www.linkedin.com/company/aquakentromalaysia/. Kini anda telah tersedia dengan 100% air minuman yang tulen dan bersih. 


Disediakan oleh :Nur Fatin Aqilah